Mon - Sat: 9:00 - 18:00
Sat-Sun Closed
+61 383 766 284
Mobile
536 Virginia, LA 701
Address

Autisme Praktijk Alice

Autisme Coaching
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Safe & Sound Protocol (SSP)

Voorstellen

 

Mijn naam is Marline Pijler. Autismepraktijk Alice is gevestigd in Brunssum.
De naam “Alice” verwijst naar het boek dat ik schreef en publiceerde in 2014. De titel hiervan is “Alice verdwaald in het land van de hulpverlening”.

Marline

Ervaringsdeskundig.
In 2011 kreeg ik de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Deze diagnose had een grote impact op mijn leven. Ik had tijd nodig om deze diagnose te begrijpen en te accepteren.
Al eerder had ik andere diagnosen gehad, maar daar herkende ik mij niet in. Waarom zou de diagnose ASS dan wel passend zijn? Vanaf mijn afstuderen in het Hoger Beroepsonderwijs (toen twintig jaar) heb ik gewerkt als hulpverlener in diverse functies.

De rode draad in mijn werkverleden is dat ik niet goed kon samenwerken. Inhoudelijk kon ik mijn werk met individuele clienten goed vorm geven, maar in teamoverleg en in verhouding tot leidinggevenden ging het steeds opnieuw minder goed. Dat lag zeker niet alleen aan vaardigheden. Ook leidinggevende hadden beperkte vaardigheden, maar die werden door personeelszaken vaak minder hard beoordeeld. Het werk aanpassen wilde men niet. Omdat ik hulpverlener wilde blijven heb ik toen besloten om mijn werk zelf te organiseren met een eigen praktijk.

Om autisme specialist te worden heb ik drie jaar gestudeerd aan de Rino Hoge School te Utrecht (2014-2027). In deze studie heb ik veel geleerd over autisme en over de behandel en begeleiding mogelijkheden..
Door ervaringsdeskundigheid, en de master opleiding Autismespecialist onderscheid ik mij van reguliere aanbieders. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen met autisme met een hogere intelligentie.
Sinds 2022 werk ik samen met Marijke Batty in de praktijk.

Opleiding en werkervaring
Bij Stichting Mondriaan Zorggroep was ik werkzaam als agogisch medewerker op de afdeling kind en jeugd van het Leo Kannerhuis. (2005-2018).
Daarvoor heb ik gewerkt als gezinsmanager bij Multi Problem gezinnen, als ambulant begeleider en als coach voor cliëntenraden.
In de praktijk werk ik voornamelijk met volwassenen met ASS met een gemiddelde of hogere intelligentie of hoogbegaafdheid.
In de praktijk heb ik nu veel voordeel van mijn jarenlange werkervaring in de zorg met verschillende doelgroepen.

Vanaf 2018 heb ik meerdere trainingen gedaan om mijn deskundigheid te verdiepen.
-Acceptance & Commitment Therapy
-Safe & Sound Protocol


Autisme en comorbiditeit
Door de studie, post-HBO autismespecialist, ben ik gespecialiseerd in autisme en comorbiditeit. Dat wil zeggen dat ik kennis en ervaring heb in het werken met kinderen en volwassenen met ASS en bijvoorbeeld; angst en paniek klachten, hypochondrie, ADHD, ODD.

Image

Autismepraktijk Alice

© 2023 Copyright.
KVK: 70379459
SKJ gecertificeerd: 100024035
AGB-Code: 98103143

Contact

Doornappel 3
6367 DP Voerendaal

06-44382158

info@autismepraktijk-alice.nl
autismepraktijk-alice.nl

Search