Mon - Sat: 9:00 - 18:00
Sat-Sun Closed
+61 383 766 284
Mobile
536 Virginia, LA 701
Address

Voorstellen

Voorstellen

Mijn naam is Marline Pijler en ik ben eigenaar van Autisme Praktijk Alice.
De praktijk ben ik gestart na het behalen van het diploma “post-hbo-autismespecialist” aan de Rino Hoge School te Utrecht. Al ruim vijfentwintig jaar ben ik werkzaam in de hulpverlening in diverse functies en met verschillende doelgroepen.
De naam “Alice” verwijst naar het boek dat ik schreef en publiceerde in 2014. De titel hiervan is “Alice verdwaald in het land van de hulpverlening”.


Ervaringsdeskundig in leven met autisme.

Even voor de duidelijkheid: “ja, ik heb autisme”. Onmiskenbaar.
De diagnose autisme had een grote impact op mijn leven. Een paar jaar had ik nodig om dit te verwerken en te begrijpen.
Nu ben ik blij met de kennis die ik hierdoor heb kunnen verzamelen en met de persoonlijke groei die ik heb doorgemaakt. Mijn leven is, na de diagnose, rustiger en beter geworden.
Ik kan nu beter omgaan met het anders verwerken van informatie en met de overprikkeling via de zintuigen. Zoals veel mensen met autisme was ik geneigd om te blijven hangen in negatieve gedachten. Deze gedachten kan ik nu ombuigen doordat ik inzicht heb gekregen in mijn “autistisch denken”.
Om autisme specialist te worden heb ik drie jaar gestudeerd aan de Rino Hoge School te Utrecht. In deze studie heb ik veel geleerd over autisme en over de behandelmogelijkheden. Autisme is niet te genezen, maar je kunt wel vaardigheden leren en jezelf ontwikkelen zodat je minder last hebt van autisme. Hiervoor zijn er veel methodieken ontwikkelt. Ik heb ze (bijna) allemaal bestudeerd en kan ze toepassen op mezelf en bij andere mensen met autisme. Wat voor de ene persoon met autisme goed werkt, kan bij iemand anders met autisme juist helemaal niet goed werken. “Je eigen plan op maat “is in mijn praktijk het uitgangspunt van zorg.
Door ervaringsdeskundigheid, en de post Hbo-opleiding Autismespecialist onderscheid ik mij van reguliere aanbieders.


Opleiding en werkervaring

In 2017 ben ik afgestudeerd als autisme specialist bij de Rino Groep i.s.m. het Dr. Leo Kannerhuis. Eerder heb ik bij Stichting Radar te Maastricht gewerkt in o.a. de praktisch pedagogische gezinsbegeleiding. Bij Stichting Mondriaan Zorggroep was ik werkzaam in het logeerhuis en daarna als agogisch medewerker bij kind en jeugd.

Autisme en comorbiditeit

Door de studie, post-HBO autismespecialist, ben ik gespecialiseerd in autisme en comorbiditeit.
Hierdoor kan ik onderscheid maken tussen verschillende stoornissen. Dit is van belang om begeleiding en zorg op maat te leveren.
Veel mensen met autisme hebben, behalve autisme, ook andere stoornissen die:
 - Ontstaan zijn gedurende hun leven, onder invloed van angsten of onzekerheden en het voortdurend moeten leven onder spanningen.
 - Ze hebben vanaf de geboorte naast autisme een andere stoornis.Autismepraktijk Alice

© 2023 Copyright.
KVK: 70379459
SKJ gecertificeerd: 100024035
AGB-Code: 98103143

Contact

Doornappel 3
6367 DP Voerendaal

06-44382158

info@autismepraktijk-alice.nl
autismepraktijk-alice.nl

Search