Slide background

Autisme Praktijk Alice

Autisme Coaching

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Creatieve Therapie

Nieuws

Datum: 9 juni 2022

Het is enorm fijn dat het zo goed gaat met autismepraktijk Alice. Dat is positief, maar het nadeel is dat er een wachtlijst is en de vraag dus te groot is voor het aanbod. Kennismaking gesprekken zijn nu even niet mogelijk. Soms komen mensen op kennismaking en blijkt achteraf dat ze meer een (eenmalige) adviesvraag hadden. Dit kost momenteel te veel tijd (tijd voor iemand van de wachtlijst) en daarom nu even geen kennismakinggesprekken meer. Wat wel kan is een intake gesprek. Bij een intake gaan we ervanuit dat iemand een traject wil volgen.

Intake

Intake gesprekken zijn mogelijk vanaf juli 2022. Voor de intake weet u al dat u een traject wilt doen bij Autisme Praktijk Alice ook als dit pas in oktober 2022 (of later) kan starten. U weet dan al hoe u dit traject gaat financieren door bijvoorbeeld een aanvraag te doen bij uw gemeente voor een Persoons Gebonden Budget. De aanvraag duurt vaak ongeveer 6 weken. Dan heeft u het PGB al op orde als u kunt gaan starten. Wilt u informatie over de aanvraag van een PGB dan mag u altijd even bellen.
 De intake is gratis en als er redenen zijn om toch niet het traject (begeleiding) te doen dan kan dat ook. U bent niet verplicht om na een intake een traject te volgen. Autisme Praktijk Alice kan ook zelf besluiten (na een intake) dat vraag en aanbod toch niet bij elkaar past. Natuurlijk wordt dit goed besproken.

Wachtlijst

Momenteel is er een wachtlijst van ongeveer 2 maanden. Tot oktober is er een aannamestop.

Adviesgesprek

Deze zijn wel weer mogelijk vanaf juli 2022. Geef duidelijk aan of je een adviesgesprek wilt of een intake gesprek.

Kennismakinggesprek

Voorlopig zijn er geen kennismakinggesprekken mogelijk. De reden is dat deze veel tijd kosten en die tijd is er nu niet.

Tarieven

Per 1 juli 2022 worden de tarieven gewijzigd. Dat wil zeggen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten blijven in hetzelfde tarief.
Wil je informatie over de tarieven dan kan dat gevraagd worden tijdens de intake of even per telefoon.

Auticorner

Auticorner is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme. Vrouwen en mannen zijn hier welkom. Het is niet verplicht om deel te nemen aan een groep. Je mag ook in de gezamenlijke ruimte blijven en iets drinken en/of een praatje maken.
-Auticorner gaat open om 10:00 uur op een vrijdagochtend om de week.
-Auticorner sluit om 13:00 uur.
-Je mag en kan ook eerder of later binnenkomen.
-Je bent niet verplicht deel te nemen aan een groep.
-Er zijn geen kosten verbonden aan Auticorner.

Auticorner vrouwengroep

De vrouwen gaan om 10:30 uur naar een aparte ruimte. Ze bespreken hun eigen thema’s in een veilige sfeer. Wil je meedoen aan de vrouwengroep dan moet jij je wel even aanmelden. Er zal een gesprekje met je zijn door een van de vrijwilligers om samen te bespreken of deze groep goed bij je past.

Auticorner jong volwassenen groep

Jong volwassenen mannen en vrouwen van 18 tot 25 jaar (zonder VG). Van 11:00 uur tot 12:00 uur. In deze groep hoef je niets te “leren”.  Je deelt ervaringen, informatie en adviezen over het leven met autisme. De groep maakt zelf plannen over hetgeen ze samen willen doen en bespreken. De gespreksleider is ondersteunend aanwezig, maar heeft zo weinig mogelijk inbreng.

Aanmelden

Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.
Je mag ook gewoon komen zonder je eerst aan te melden.
Als je nog vragen hebt zet die dan even op de mail.

Adres:
Horizonstraat 77
6446CA BrunssumDatum: 4 mei 2022

Online module

- De online modulen die nog lopen gaan door, maar niemand kan zich meer aanmelden voor een online module.
De online module waren een aanvulling in de ondersteuning tijdens de lockdowns. Online module zijn kortdurend en je kunt niet echt met elkaar in gesprek en juist bij mensen met autisme is het gesprek en nabijheid belangrijk- De jongvolwassen groep gaat nu definitief starten op 13 mei in Treebeek van 10:00 uur tot 13:00 uur waarbij we apart gaan zitten van de grotere groep van 11:00 uur tot 12:00 uur.
- De vrouwengroep is al gestart.
- Op deze dag en tijd zijn er ook mannen aanwezig en deze vormen ze ook een groep.

Met alle groepen samen drinken we koffie/thee en tegen de middag een soepje.
Wil je bij een van deze groepen aansluiten geef je dan op of bel voor meer informatie.
De insteek is vooral het samen gezellig hebben, praatje maken en in de groepen wordt besproken wat de groep zelf wil inbrengen. Dat zijn veelal thema’s gerelateerd aan autisme. Welke vragen heb je over autisme in jouw leven?

Je kunt vrijblijvend binnen lopen.
Een van de vrijwilligers zal je meteen begroeten en een stoel geven en iets te drinken.
Horizonstraat 77
6446 SC Brunssum


Datum: 4 maart 2022

AUTICORNER in Brunssum
Jong volwassenen


Jongvolwassenen met een diagnose in het autismespectrum (zonder een verstandelijke beperking).

Vanaf 1 April starten wij namens Auticorner met een groep voor jongvolwassenen met een diagnose in het autisme spectrum.

Auticorner is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme.

Voor wie is deze jongvolwassenen groep?

Deze groep is voor jong volwassenen van 18 tot 25 jaar.
Voor vrouwen en mannen.

Wat is het doel van de jongvolwassenen groep?

Het doel is “het fijn hebben met elkaar” middels gesprekken, spellen, uitjes en jullie eigen initiatieven. We willen een veilige en prettige sfeer voor iedereen.
In deze groep hoef je niets te “leren”, maar je leert hier natuurlijk wel doordat je ervaringen en informatie en adviezen deelt over het leven met autisme.

Is er begeleiding bij de groep?

Ja, er is altijd begeleiding bij aanwezig om de groep te ondersteunen. De ondersteuning wordt gedaan door ervaringsdeskundigen. Er is een autisme specialist bij betrokken die helpt om de groep te vormen tot een zelfstandige groep met eigen ideeën en initiatieven.

Moet ik altijd komen?

Nee, je hebt geen verplichting om elke bijeenkomst erbij te zijn.
Het is wel nodig dat jij je aanmeldt middels een mail of contactformulier of per telefoon.  
We willen niet dat de groep te groot gaat worden in de opstartfase.

Zijn er regels in de groep?

We streven erna dat iedereen zich prettig en veilig voelt in de groep doordat we elkaar respecteren en accepteren. Iedereen mag zichzelf zijn.

Hoe klein is de groep?

We willen starten met een groep van maximaal zes deelnemers.

Wanneer?

Datums:
1 April 2022
15 April 2022
29 April 2022
13 Mei 2022
27 Mei 2022
Om de week op vrijdag.

Hoe laat?

De jongvolwassen groep is van 11:00 tot 12:00 uur in een aparte ruimte.

Zijn er nog andere groepen?

Er is een algemene inloop voor iedereen met een diagnose in het autisme spectrum vanaf 10:00 uur. Jongvolwassenen die dat willen mogen dus ook om 10:00 uur al komen voor een kopje koffie of thee.

Vrouwengroep

Hierna start de vrouwengroep Van 10:30 uur tot 11:30 uur in een aparte ruimte.
Na de bijeenkomsten mag iedereen nog blijven tot 13:00 uur. Als je eerder naar huis wilt dan ga je gewoon eerder naar huis.

Op welk adres moet ik zijn?

We mogen gebruik maken van de ruimtes van het Leger des Heils in Treebeek. Hier zijn we erg blij mee want het is een grote en mooie warme gastvrije vriendelijke locatie. Het Leger des Heils is er voor iedereen.
Horizonstraat 77
6446CA
Brunssum
Telefoon: 06-83451290

Wat zijn de kosten?

Alleen als je soep wilt of als we iets zelf maken vragen we een kleine bijdrage. Dat wordt vooraf bekend gemaakt zodat je altijd de keuze hebt om wel of niet mee te doen.

Waar kan ik mij aanmelden?

Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.
Je mag ook gewoon komen zonder je eerst aan te melden.
Als je nog vragen hebt zet die dan even op de mail.